Hjælperguide

Her en lille guide til opgaver til spring- eller dressurstævne. Vi har altid brug for hjælp fra så mange som muligt til vores stævner, men det kan være svært at overskue, hvad en opgave består i. Det har vi taget højde for med denne korte opgaveforklaring, så I uanset alder, om I er hestekyndige eller ej har mulighed for at give et nap med.

Springstævner

Cafeteria:
Ekspedér kunder, sælg sodavand, frituresteg fritter og pølsemix. Der er altid kyndig vejledning at hente ved vores cafeteriaudvalg.

Sekretariat:
Modtagelse og afregning af ryttere, Tjek hestepas, tjek resultater, levere papirer til dommertårn, startlister og baneskitser til opvarmningsbanen, samt samle løse ender op.

Opvarmning:
Kalde rytterne op når de skal ride mod opvisningsbanen.

Observation vedr. temperatur tagning:
Pga. det herpesudbrud, der heldigvis efterhånden er inddæmmet, har vi ekstra foranstaltning på.  Alle heste skal ved ankomst have taget temperatur af ejer. Det skal kontrolleres af en official. Hvis den er under 38,2 kan de starte ellers må de desværre køre retur.

Toiletter/overvågning af stald. :
Rengøres hver time – tjekke/fylde op med toilet papir, sæbe og papir til at tørre hænder i. Sikre at der ikke kommer ryttere og heste udefra ind i staldområdet. De må kun opholde sig i forgangen ved toiletterne og cafeteriet.

Springbane / "Stå på bane":
Hjælpe med at samle bomme op, bygge bane med kyndig vejledning fra banebygger.

Dommertårn

Skriver: Notere resultater ned for hver rytter, antal fejl stop/bom. Dommer og andre hjælpere er altid gode til at sige, hvad du skal skrive.

Speaker: Præsentere rytter og hest både på banen og dem der skal holde sig klar. Oplæser resultatet af rytterens runde.

Tidtager: Tager rytterens tid ved hjælp af. de forskellige star/ slut sensorer. Du  behøves ikke have den store erfaring med springning.. Det er en fordel, hvis du har prøvet at sidde ved dommerbord til fx en håndboldkamp, der er bare færre to minutters.

Taster: Når en runde er slut taster du tid og resultat ind direkte i DRF Go på  computer. Kan evt. kombineres med at være tidtager eller speaker.

Parkering:
hjælp ryttere ude fra med at få parkeret deres trailer/transporter/lastbil i de anviste parkeringszoner.

Køre Baner:
Med traktoren jævnes banen ud med harven bagpå. Sikre en god overflade for rytterne at springe på. Gøres ca. 1 gang pr. vagt eller efter behov. 


Dressurstævner (kommer senere)